Η λευκή μπλάκ φόρεστ

May 8th

Υλικά :

  • 1 κονσέρβα Βύσσινα
  • ¼ φλ. Ζάχαρη
  • 150 γρ. Σοκολάτα ( κουβερτούρα / σπασμένη )
  • 300 γρ. Κρέμα Γάλακτος
  • 2 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Λικέρ ( βύσσινο ή κεράσι )
  • 8 Μπεζέδες
  • Τριμμένη σοκολάτα ( για το στόλισμα )

Εκτέλεση :

Σε τηγάνι, πάνω σε χαμηλή φωτιά, αδειάζω τον χυμό της κονσέρβας και κρατώ τα βύσσινα στην άκρη να στραγγίσουν καλά. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Δυναμώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Τραβώ από τη φωτιά και προσθέτω την σοκολάτα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει και να γίνει απαλή κρέμα. Χτυπώ με σύρμα την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτη σαντιγύ. Προσθέτω το λικέρ, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη. Σπάω σε κομμάτια τους μπεζέδες και τους μοιράζω σε ποτήρια. Από επάνω απλώνω μια γεμάτη κουταλιά κρέμα-σαντιγύ, «σκεπάζω» με μία μεγάλη κουταλιά κρέμα σοκολάτας και τελειώνω προσθέτοντας βύσσινα στην κορυφή. Στολίζω με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρω αμέσως.