Καλοκαιρινό Ψωμοτύρι

Jun 11th
115

Υλικά:

  • 4 Αχλάδια ( κομμένα σε λεπτές φέτες )
  • 200 γρ. Τυρί ( ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα )
  • 4 φέτες Προσούτο Δράμας
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

 

  • 200 γρ. Μούρα
  • 200 γρ. Κατσικίσιο τυρί ( σκληρό )
  • 2 κ.σ. Γιαούρτι
  • 2 κ.σ. Φιστίκια Αιγίνης ( καθαρισμένα / ψιλοκομμένα )

 

  • 4 Σύκα
  • 200 γρ. Κατίκι
  • 2 κ.σ. Καρύδια ( καθαρισμένα / ψιλοκομμένα )
  • 1 κ.σ. Πετιμέζι

 

  • Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
  • Φρέσκα Μυρωδικά
  • Ψωμί χωριάτικο ( σε λεπτές φέτες )

 

Εκτέλεση:

Σε τηγάνι πάνω από χαμηλή φωτιά, ψήνω τις φέτες αχλαδιού ( αφού πρώτα τις έχω πανάρει με καστανή ζάχαρη ), μέχρι να καραμελώσουν. Μαλακώνω το τυρί με πιρούνι και το απλώνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού. Προσθέτω το προσούτο και τα αχλάδια, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με μυρωδικά που μου αρέσουν ( προαιρετικά ).

Χτυπώ το τυρί, το γιαούρτι και τα φιστίκια, μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνω την κρέμα σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και αλατοπιπερώνω. Βάζω επάνω τα μούρα και πασπαλίζω με σπασμένα φιστίκια Αιγίνης και φύλλα βασιλικού.

Απλώνω το κατίκι σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω τα σύκα, στολίζω με τα καρύδια και περιχύνω με πετιμέζι.