Οι Φωλιές μου

May 9th

Υλικά (για 6 μερίδες) :

• ½ Πακέτο Κανταΐφι
• 300 γρ. Παγωτό Βανίλια
• 6 κ.σ. γλυκό κουταλιού Τριαντάφυλλο
• 4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ( ανάλατα & σπασμένα )
• 6 κ.σ. Μέλι ( αραιωμένο με 3 κ.σ. ζεστό νερό )
• 1 φλ. Ζάχαρη
• 1 κ.σ. Νερό

Εκτέλεση :

Ανοίγω το κανταΐφι με τα δάχτυλά και ξεχωρίζω τις ίνες όσο μπορώ καλύτερα για να γίνει αφράτο. Λαδώνω ελαφρώς 6 ατομικές φόρμες για κέικ και μοιράζω το «αφράτο» κανταΐφι, φροντίζοντας να δημιουργήσω «φωλιές». Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν ελαφρώς. Ενώ είναι ακόμη ζεστές οι φωλιές κανταϊφιού σιροπιάζω με το αραιωμένο μέλι. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, ρίχνω την ζάχαρη και μία κουταλιά νερού και ανακατεύω να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω 2 κουταλιές φιστίκια και αφού πάρει το χρώμα που θέλω,το αποσύρω από την φωτιά. Απλώνω σε μια λαδόκολλα και αφήνω να κρυώσει η καραμέλα. Βάζω τις σιροπιασμένες φωλιές σε μπολ ή φλιτζάνια, τις γεμίζω με μια «γενναία» κουταλιά παγωτό και γαρνίρω με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο και πασπαλίζω με extra φιστίκια. Σαν τελευταίο «στολίδι» προσθέτω από ένα κομμάτι καραμέλας.

Μια γλυκιά συνταγή που “επιλέχθηκε” απο τα super markets ΜΑΣΟΥΤΗΣ και παρουσιάστηκε στο πασχαλινό τεύχος “το περιοδικό μας”. Ευχαριστούμε για την συνεργασία !!