Οι ρίζες μου

Apr 12th

Υλικά :

  • 300 γρ. Παντζάρια baby με φύλλα
  • 10 Ρεπανάκια
  • 1 Ρέβα
  • 1 ματσάκι Σπαράγγια
  • 1 κ.σ. Σουσάμι
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Σησαμέλαιο
  • 1 κ.σ. Σκόρδο ( ψιλοκομμένο )
  • 1 κ.σ. Σόγια σως
  • 1 κ.σ. Λιναρόσπορο

Εκτέλεση :

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα παντζάρια με τα φύλλα τους και τα αφήνω να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Αμέσως μετά τα βουτώ σε κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα και την ζωντάνια τους και τα στραγγίζω καλά. Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνω και για τα σπαράγγια. Σε αντικολητικό τηγάνι, καβουρδίζω το σουσάμι, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Σε ένα σκεύος, ρίχνω τα υγρά υλικά, το σκόρδο και το σουσάμι και ανακατεύω καλά για να ενωθούν. Κόβω σε λεπτές ροδέλες τα ρεπανάκια την ρέβα και τα παντζάρια. Απλώνω τα παντζαρόφυλλα και τα σπαράγγια σε πιατέλα και ρίχνω ακανόνιστα τις κομμένες ροδέλες απο τις ρίζες. Περιχύνω με το ντρέσινγκ σουσαμιού και πασπαλίζω με λιναρόσπορο.