Πικάντικη Φασολάδα

Jan 8th
fasolada_101

Υλικά :

  • 3 χωριάτικα Λουκάνικα
  • 800 γρ. Φασόλια γίγαντες ( βρασμένα καλά ή κονσέρβα )
  • 800 γρ. Τοματάκια ( κονσέρβα )
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 2 κ.σ. Δενδρολίβανο ( φύλλα )
  • 1 κ.γ. καπνιστή Πάπρικα
  • 1 λίτρο Ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. Ξύδι
  • 2 κ.γ. Ζάχαρη ( καστανή )
  • Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
  • Κεφαλογραβιέρα ( για το σερβίρισμα )

Εκτέλεση :

Σε βαθύ τηγάνι, πάνω απο μέτρια φωτιά, ζεσταίνω το λάδι. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζω για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώνω την φωτιά, προσθέτω τα λουκάνικα και μαγειρεύω για  4-5 λεπτά. Προσθέτω το δενδρολίβανο, την πάπρικα, τα τοματάκια, το ζωμό, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και τα αφήνω να βράσουν. Προσθέτω τα φασόλια και μαγειρεύω για ακόμη 5 λεπτά. Σερβίρω την φασολάδα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα, ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

*my fasolada