Pizza Project

Jun 13th

PIZZA@MAJERIKO_1

PIZZA@MAJERIKO2

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΑΣΤΡΟΥΜΑ, ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη

  • 9 γρ. ξερή μαγιά (1 φακελάκι)
  • ½ κούπα χλιαρό γάλα
  • ½ κούπα ανθρακούχο νερό
  • 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¾ κ.γ αλάτι
  • Σιμιγδάλι ή κορν φλάουρ για το άνοιγμα

Για τη σάλτσα

  • 300 γρ. ντομάτα κον κασέ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την πίτσα

  • 10 φέτες παστρουμά
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 8 αυγά
  • Λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη ζύμη

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ξερή μαγιά με το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η μαγιά και τα αφήνουμε 10 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να ενεργοποιείτε η μαγιά.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη.Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα καλά λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και τα αφήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.

Για τη σάλτσα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Συναρμολόγηση

Κόβουμε το ζυμάρι στα 2 και τα ανοίγουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και του σιμιγδαλιού. Μεταφέρουμε τις ζύμες σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, αλείφουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα του τυριού, τοποθετούμε όμορφα τον παστρουμά, τις ντομάτες και κλείνουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200 C, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι και να πάρει χρώμα η επιφάνεια. Σπάμε 4 αυγά σε κάθε πίτσα, τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος. Βγάζουμε πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα ρίγανης και σερβίρουμε.

PIZZA@MAJERIKO10

PIZZA@MAJERIKO5

PIZZA@MAJERIKO6

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι

  • 1 κούπα χλιαρό νερό + 2κ.σ επιπλέον
  • 1 κ.σ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 1 κούπα τυρί κρέμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Ξύσμα και χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την πίτσα

  • 150 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 300 γρ. σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φέτα σπασμένη σε τρίμματα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το ζυμάρι

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ με γάντζο το νερό, τη μαγιά ,το μέλι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς, να βγάλουν λίγες φουσκάλες. Ρίχνουμε τις 2 ½ κούπες αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι, σκεπάζουμε μεμβράνη και το αφήνουμε για 1-2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο του.

Για την σάλτσα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Συναρμολόγηση

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια μεγάλη πίτσα ή σε δυο μικρότερες, αλείφουμε με την σάλτσα, πασπαλίζουμε τη μισή γραβιέρα, σκορπάμε ομοιόμορφα τα σπαράγγια, τα ντοματίνια, από πάνω πασπαλίζουμε την φέτα και την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200 C, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι και να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

PIZZA@MAJERIKO9

PIZZA@MAJERIKO3

PIZZA@MAJERIKO7

ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 9 γρ. ξερή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 2 ¼ κ.σ ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2/3 κούπας ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κ.γ βανίλια
  • Ξύσμα από 1 lime

Για την πίτσα

  • 4-5 κ.σ. άλειμμα σοκολάτας
  • 300 γρ. φράουλες ολόκληρες ή κομμένες στα 2, στα 4 ανάλογα το μέγεθος
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • Φύλλα δυόσμου ή μέντας
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη ζύμη

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ½ κούπα αλεύρι, τη ζάχαρη, την μαγιά, το κακάο, το βούτυρο, το αλάτι, ανακατεύουμε  και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι, να ενωθούν καλά τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να γίνει μια ελαστική λεία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για ½ ώρα περίπου.

Για την κρέμα

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Φυλάμε την κρέμα στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε, το μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2200 C, για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το ζυμάρι. Στη συνέχεια αλείφουμε με το άλειμμα σοκολάτας, σκορπάμε ομοιόμορφα τις φράουλες, βάζουμε κουταλιές από την κρέμα, περιχύνουμε με σοκολάτα, τοποθετούμε φύλλα δυόσμου, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

PIZZA@MAJERIKO4

PIZZA@MAJERIKO12

PIZZA@MAJERIKO8

Ο “NOMAD CHEF” Ανδρέας Λαγός προτείνει, στο περιοδικό Foodpaper της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, τις αγαπημένες του πίτσες με τα πιο “ιδιαίτερα” υλικά !! Και εμείς τις φωτογραφίσαμε !!