Τάρτα με σπανάκι & γιαούρτι

Apr 3rd
16

Υλικά:

  • 800 γρ. πατάτες ( μικρές )
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ τζίντζερ ( ψιλοκομμένο )
  • 200 γρ. φύλλα σπανάκι
  • 2 φύλλα ζύμη σφολιάτας
  • 1 αυγό ( χτυπημένο με λίγο νερό )
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζω τις πατάτες σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό πάνω σε δυνατή φωτιά. Αφήνω το νερό να βράσει. Χαμηλώνω την φωτιά και μαγειρεύω για 12-15 λεπτά ακόμη. Στραγγίζω το νερό και κόβω τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνω το λάδι, σε τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω τη μουστάρδα, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύω μέχρι να δώσουν τις μυρωδιές τους. Προσθέτω τις πατάτες, το σπανάκι, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω να ενωθούν. Μαγειρεύω μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβω την ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια των 12εκ. Χαράζω το κάθε κομμάτι γύρω-γύρω αφήνοντας  περιθώριο 1εκ. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετώ τα κομμένα κομμάτια της ζύμης και με πινέλο απλώνω το  αυγό. Ψήνω για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού ψηθούν, αφαιρώ το «καπάκι» που είχα περιχαράξει και δημιουργώ την «τάρτα». Απλώνω μια κουταλιά γιαούρτι στο εσωτερικό, γεμίζω με το σπανάκι και τις πατάτες, ραντίζω με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με μπούκοβο και ψήνω ξανά για ακόμη 8-10 λεπτά.