The Pop Kids

Jun 5th

FLAVOR-EDITION_11_BL

09L

Hot dog με καραμελωμενα κρεμμύδια και τυρογαριδάκια

Υλικά:

  • 4 λουκάνικα hot dog
  • 4 ψωμάκια brioche
  • 1 lt ζωμό λαχανικών

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλες φέτες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Μουστάρδα
  • Ketchup
  • Μία συσκευασία τυρογαριδάκια.

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄. Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα θα έχουν χάσει αρκετό από τον όγκο τους, θα είναι γλυκά και μαλακά. Μη χρησιμοποιήσεται ζάχαρη ή άλλη γλυκαντική ουσία όπως το μέλι. Τα μεταφέρουμε σε ένα δοχειο και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.Περνάμε τα τυρογαριδάκια από τον επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να γίνουν σκόνη.Βάζουμε το ζωμό σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε βράσει. Ρίχνουμε τα λουκάνικα. Αυτά θα βυθιστούν. Όταν είναι έτοιμα, μετά από λίγα λεπτά, θα ανέβουν στην επιφάνεια. Σερβίρουμε τα ζεστά λουκάνικα, στα ψωμάκια τους, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και την σκόνη από τα τυρογαριδάκια.

02L

Iconic Pancakes 

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 κούπες γάλα πλήρες
  • 2 κ.σ. βούτρο λυωμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Πραλίνα φουντουκιού, λυωμένη σοκολάτα, τυρί κρέμα, κρέμα καραμέλας, μαρμελάδα, μέλι, φυστικοβούτυρο, maple syrop, φρούτα εποχής.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με ένα mixer τα υγρά υλικά και τα ενώνουμε με το μείγμα των στερεών υλικών. Θα πρέπει να έχουμε έναν σχετικά σφιχτό χυλό. Αφήνουμε για 30΄λεπτά στο ψυγείο ή ακόμη καλύτερα για ένα βράδυ. Με τον τρόπο αυτό η ζύμη ωριμάζει και τα pan cakes γινόνται πολύ αφράτα. Ψήνουμε τα pan cakes  σε καυτό τηγάνι που έχουμε περάσει με ελάχιστο ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σερβίρουμε με ζεστά, με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.

015L

Σπιτικό bacon με πουρέ από Doritos/paprika chips

Υλικά:

  • Ένα κομμάτι χοιρινή πανσέτα γύρω στο κιλό, χωρίς το κόκκαλο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 4 σκελίδες σκόδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι1 κ.σ. ζάχαρη1 κ.σ. πιπέρι

Για τον πουρέ Doritos

  • 400 γρ. πατάτες με τη φλούδα, πλυμμένες
  • 200 γρ. Doritos
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. chedar
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Aλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. Doritos

Εκτέλεση:

Προθερμένουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε το χοιρινό με το λίπος από την επάνω πλευρά σε ένα μεγάλο ταψί και χαράσουμε την επιφάνεια του. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλάτι και το πιπέρι και το απλώνουμε καλά.Ψήνουμε για μία ώρα τουλάχοστον. Όταν ψηθεί θα έχει σχηματίσει μία ωραία τραγανή κρούστα αλλά θα είναι ζουμερό στο εσωτερικό. Το αφήνουμε για δέκα λεπτά και το κόβουμε σε μερίδες.Ετοιμάζουμε τον πουρέ κολοκύθας. Ζεσταίνουμε το με τα Doritos και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και κρατάμε το πολτό. Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο ή ένα mixer, προσθέτουμε τον πουρέ από τα chips, το βούτυρο και την πάπρικα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρο κατά βούληση. Σερβίρουμε το bacon με τον πουρέ κολοκύθας.

FLAVOR-EDITION_11_DL

Ζεστό ψωμί με ζαμπονάκι, αβγά βραστά, μαγιονέζα φέτας και αβοκάντο

Υλικά:

  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 ζαμπονάκι κομμένο στα δύο
  • 4 αβγά 6,5΄
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για την πικάντικη μαγιονέζα

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. γάλα
  • Φύλλα σαλάτας
  • Αβοκάντο σε φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο mixer τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη φέτα και γάλα, μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Αλείφουμε το ψωμί με το βούτυρο και φρυγανίζουμε στο φούρνο, στην φρυγανιέρα ή το τηγάνι.Βράζουμε τα αβγά για 6,5’ και τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου. Θα πρέπει να φροντίσουμε να σταματήσουμε το βρασμό όταν τελειώσει το χρόνος με αρκετό κρύο νερό. Σερβρίρουμε το ζεστό ψωμί με τα αβγά, την κρέμα φέτας, το αβοκάντο και τα φύλλα σαλάτας.

FLAVOR-EDITION_11_AL

Το φαγητό ως κομμάτι της Pop Κουλτούρας…Food Trend & The Pop Kids, συνταγές του the foodie anarchist Δημήτρη Κοπαράνη για το Περιοδικό GLOW / Flavor edition #116 και φωτογραφημένες απο το majeriko.gr