Το “Ελληνικό Hot-Dog”

Nov 4th

Υλικά :

  • 300 γρ. Μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. Ούζο
  • Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύσμα Λεμονιού
  • 4 χωριάτικα Λουκάνικα ( χαραγμένα )
  • 4 Ψωμάκια
  • 100 γρ. Κεφαλογραβιέρα
  • 100 γρ. πράσινες Ελιές ( ψιλοκομμένες )
  • 200 γρ. Τοματίνια ( ψιλοκομμένα )
  • 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
  • 2 κ.σ. Δύοσμο ( ψιλοκομμένο )
  • 1 κ.σ. χυμό Λεμονιού
  • 1 κ.γ. άχνη Ζάχαρη

Εκτέλεση :

Ετοιμάζω πρώτα την “σάλτσα” ελιάς. Βάζω σε σκεύος τις ελιές, τα τοματίνια, το κρεμμύδι,τον δυόσμο, 1 κουταλιά λάδι, τον χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύω να ενωθούν και τα αφήνω στην άκρη. Σε άλλο σκεύος, αδειάζω την μαγιονέζα και το ούζο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Σε τηγάνι πάνω απο δυνατή φωτιά, ζεσταίνω μια κουταλιά λάδι. Προσθέτω τα λουκάνικα και τα ψήνω για 10-12 λεπτά γυρνώντας τα συνέχεια μέχρι να ψηθούν. Ανοίγω το ψωμάκι στην μέση, απλώνω την μαγιονέζα του ούζου και βάζω το λουκάνικο. Στην συνέχεια προσθέτω μια κουταλια “σάλτσα” ελιάς και τρίβω κεφαλογραβιέρα για έντονη γεύση.