Ανοιξιάτικο Κέικ με Ροδόνερο

Apr 1st

rosewater-cake_3

rosewater-cake_4

rosewater-cake_14

Υλικά:

  • 100 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. Baking Powder
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αυγά
  • 1 ½ κ.γ. Ροδόνερο
  • 75 γρ. Βούτυρο ( Λιωμένο & κρύο )
  • 125 γρ. Κρέμα Γάλακτος
  • ½ κ.σ. Ζάχαρη Άχνη
  • ½ κ.γ. Ροδόνερο
  • 2 κ.σ. Φιστίκια Αιγίνης
  • ½ φλ. Φρούτα του δάσους ( ή φράουλες )

Εκτέλεση :

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνω ελαφρώς 6 φορμάκια για κέικ και στρώνω με λαδόκολλα την βάση τους. Κοσκινίζω το αλεύρι και το baking powder, 3 φορές και το αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη, το ροδόνερο και τα “χτυπώ” στην μεγάλη ταχύτητα για 12-15 λεπτά  μέχρι να χάσουν το χρώμα τους και να τριπλασιάσουν τον όγκο τους. Ρίχνω το μισό αλεύρι μέσα στο μείγμα των αυγών και χρησιμοποιώντας μεταλλικό κουτάλι, ανακατεύω απαλά να ενωθούν. Επαναλαμβάνω με το υπόλοιπο αλεύρι το ίδιο. Τώρα προσθέτω το βούτυρο, ανακατεύοντας απαλά πάλι να ενωθούν. Μοιράζω το μείγμα στα φορμάκια και ψήνω για 16-18 λεπτά, μέχρι να ξεκολλά η ζύμη. Ξεφορμάρω και αφήνω να κρυώσουν πάνω σε σχάρα, σκεπάζοντας τα με πετσέτα.
Σε σκεύος, ρίχνω την κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το έξτρα ροδόνερο και ανακατεύω μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα. Μοιράζω τώρα την κρέμα  πάνω στα κέικς, πασπαλίζω με το φιστίκι Αιγίνης και στολίζω με τα φρούτα δάσους.

rosewater-cake_8

rosewater-cake_11

rosewater-cake_9

rosewater-cake_6

rosewater-cake_2