Μανιτάρια για μεζέ

Jan 20th

Υλικά :

  • 500 γρ. Μανιτάρια ( φρέσκα – ποικιλίες )
  • 2 σκελίδες Σκόρδο
  • 2 κλαδάκια Δενδρολίβανο
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι Μαϊντανό ( ψιλοκομμένο )
  • 1/2 ποτήρι Λευκό Κρασί
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • 2 φέτες Κολοκύθας
  • 4 φέτες χωριάτικο Ψωμί

Εκτέλεση :

Ραντίζω με το ελαιόλαδο (2κ.σ.) και αλατοπιπερώνω την κολοκύθα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω το  ελαιόλαδο (3κ.σ.), το σκόρδο και το δενδρολίβανο, μέχρι να αφήσουν τα αρώματα τους. Ρίχνω τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 6-7 λεπτά. Προσθέτω τον μαϊντανό και το βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο, σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω μέχρι να φύγει το αλκοόλ . Σε μπλέντερ πολτοποιώ την ψητή κολοκύθα. “Στρώνω” τον πουρέ της κολοκύθας πάνω στο ψωμί και μοιράζω τα μανιτάρια. Στολίζω με φύλλα μαϊντανού.