Μελιτζάνες με φάβα Σαντορίνης

Dec 2nd

Σαντορίνη, τόπος ιδιαίτερος και μοναδικός.

Προϊόντα εκλεκτά και ξεχωριστά.

Αναμνήσεις αγαπημένες, πολύτιμες για εμάς…..!!!!

melitzanes-fava_2

melitzanes-fava_6

Υλικά:

  • 400 γρ. Φάβα Σαντορίνης  ( κίτρινη )
  • 4-6 Μελιτζάνες ( κομμένες στην μέση )
  • 250 γρ. Τοματίνια
  • 150 γρ. Κάπαρη
  • 2 Κρεμμύδια ξερά
  • 2 Δαφνόφυλλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ρίχνω την φάβα σε βαθιά κατσαρόλα και σκεπάζω με κρύο νερό. Προσθέτω ένα κρεμμύδι, 2 δαφνόφυλλα και τα αφήνω μέχρι να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη τραβώ από την φωτιά, αφαιρώ τα δαφνόφυλλα  και στραγγίζω καλά. Σε μπλέντερ, χτυπώ την στραγγισμένη φάβα, το κρεμμύδι, αλάτι-πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν απαλός πουρές. Αφήνω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η φάβα. Σε τηγάνι, ζεσταίνω 6 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζω τις μελιτζάνες ( αφού πρώτα τις έχω χαράξει ), μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να μαλακώσουν. Τις ακουμπώ σε απορροφητικό χαρτί, να αφήσουν το πολύ λάδι και τις τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι δημιουργώ χώρο ( σπρώχνοντας λίγο την σάρκα, αριστερά-δεξιά ) και γεμίζω την κάθε μελιτζάνα με τον πουρέ. Προσθέτω πάνω από την φάβα, τα τοματίνια ( κομμένα στην μέση ) και λεπτές φέτες κρεμμυδιού. Ραντίζω με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Σε προθερμασμένο φούρνο, ( 180 βαθμούς ) ψήνω  για 30 λεπτά περίπου. Πριν να σερβίρω, στολίζω με φρέσκια κάπαρη και ραντίζω με ελαιόλαδο.

melitzanes-fava_5

melitzanes-fava_4

melitzanes-fava_3

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια της υποψηφιότητας μας, στα Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET , με την υποστήριξη της Aegean Airlines. Η συμπαράσταση με την ψήφο σας είναι σημαντική !! Έτσι μπορείτε να μας ψηφίσετε εδώ  και  εδώ  και  εδώ, γιατί είμαστε υποψήφιοι σε 3 κατηγορίες !!!