Μύδια αχνιστά

Aug 7th

Υλικά :

  • 1 κιλό Μύδια ( πολύ καλά καθαρισμένα )
  • 1 φλ. Κρασί λευκό
  • Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο )
  • 1 κ.σ. πολτό Σκόρδου
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. Μαϊντανό
  • 1 Πιπεριά τσίλι
  • 1 Λεμόνι ( ξύσμα )

 

Εκτέλεση :

Πάνω σε δυνατή φωτιά, αφήνω το τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνω τα μύδια και αμέσως προσθέτω το κρασί, το πιπέρι και το σκόρδο. Μαγειρεύω για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν όλα. Πρίν να τα αποσύρω από την φωτιά, ρίχνω το ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τον μαϊντανό, το τσίλι, το ξύσμα λεμονιού.  Σερβίρω με φρυγανισμένο ψωμί και επιπλέον φύλλα μαϊντανού.

Μια συνταγή που μοσχοβολάει θάλασσα και καλοκαίρι. Εμείς την δοκιμάσαμε και την αγαπήσαμε στο Da Leonardo στην Χαλκιδική και σας στην “προσφέρουμε” με τον δικό μας τρόπο…