Σαλάτα με πιπεριές & αντζούγιες

Jul 7th

Υλικά :

  • 170 γρ. Φινόκιο
  • 100 γρ. κόκκινη Πιπερι
  • 100 γρ. κίτρινη Πιπεριά
  • 100 γρ. πράσινη Πιπεριά
  • 100 γρ. Κρεμμύδι
  • 120 γρ. Αντζούγιες ( ή σαρδέλες ή γάβρο σε κονσέρβα )
  • 20 γρ. Κάπαρη
  • 8 Ραπανάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Λεμόνι ( χυμό & ξύσμα )
  • ½ Πορτοκάλι ( χυμό )
  • ½ ματσάκι Μαϊντανό  ( ψιλοκομμένο )
  • 10 φύλλα Βασιλικό
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Μαυροκούκι  ( για το σερβίρισμα )

 

 Εκτέλεση:

Σε βάζο με καπάκι, ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι & το πορτοκάλι, αλάτι-πιπέρι και χτυπώ καλά να ενωθούν. Κόβω σε μικρές «λωρίδες» τις πιπεριές, το φινόκιο, το κρεμμύδι. Ψιλοκόβω τον μαϊντανό και τα ραπανάκια σε ροδέλες. Σε βαθύ σκεύος, ανακατεύω όλα τα κομμένα λαχανικά. Προσθέτω την κάπαρη και τις μισές αντζούγιες, περιχύνω με το λαδολέμονο, ανακατεύω καλά και αφήνω για περίπου 30’ στο ψυγείο. Σερβίρω την σαλάτα σε ποτήρια και μοιράζω τις υπόλοιπες αντζούγιες σε κάθε ποτήρι. Στολίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού και μαυροκούκι.