Δροσερή πράσινη σούπα

Jun 12th

Υλικά:

  • 400 γρ. Πατάτες ( καθαρισμένες & λεπτοκομμένες )
  • 200 γρ. καπνιστό Ψάρι
  • 20 γρ. Βούτυρο
  • 6 φλ. ζωμό Κότας
  • 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
  • 1 ματσάκι Νεροκάρδαμο ( μόνο φύλλα )
  • 3 κ.σ. ξυνή Κρέμα
  • 1 Λαϊμ ( χυμό )
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • Αλάτι-Πιπέρι ( φρεσκοτριμμένα )

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά, λιώνω το βούτυρο και ρίχνω το κρεμμύδι,τις πατάτες και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό κότας και τα αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες. Κατεβάζω απο την φωτιά και αφού  κρυώσει ελαφρώς, προσθέτω τα φύλλα νεροκάρδαμου, την ξυνή κρέμα, το λαϊμ, αλάτι-πιπέρι και χτυπώ με το μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει η σούπα, απαλή κρέμα. Πριν να σερβίρω προσθέτω κομμάτια απο το καπνιστό ψάρι, ροδέλες τσίλι και μερικά φύλλα νεροκάρδαμου.