Έυκολο Ασιατικό

Nov 5th

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_7

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_3

Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο teriyaki

Yλικά:

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
  • 200 ml σάλτσα Teriyaki
  • φύλλα σαλάτας, πλυμένα και στεγνά

Για τα κρουτόν:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. all spice
  • 2 σταγόνες σησαμέλαιο
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί

Για την σαλάτα:

  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • πιπέρι
  • 4 σταγόνες Worcestershire sauce
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κ.σ. miso
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. mirin
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα teriyaki και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμαασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να είναι καλά ψημένο. Ετοιμάζουμε τα κρουτόν τρίβοντας τις φέτες του ψωμιού με σκόρδο. Κόβουμε σε λεπτά sticks και περνάμε από καυτό τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα, την οποία προσθέτουμε στο τέλος. Ανακατεύουμε τα φύλλα της σαλάτας με τη σάλτσα και την παρμεζάνα και το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_6

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_4

Σολομός σε ατμό πράσινου τσαγιού με spicy mayo

Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού 200 γρ. το κάθε ένα με την πέτσα τους
  • 1 lime, το ξύσμα και τον χυμό του
  • 8 κουμ κουάτ, το ξύσμα και το χυμό τους
  • 5 γρ. κόλλιανδρος ξερός
  • 1 πιπεριά chili ψιλοκομμένη
  • σησαμέλαιο
  • αλάτι
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 κ.σ. πράσινο τσάι
  • 1 lemon grass, κομμένο στη μέση

Για το σερβίρισμα:

  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. wasabi
  • ρέβα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το wasabi και αφήνουμε στο πλάι για το σερβίρισμα.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό των εσπεριδοειδών, τον κόλιανδρο, την πιπεριά και μερικές σταγόνες λαδιού. Απλώνουμε τα φιλέτα σε ένα δοχείο και τα περιχύνουμε με το μείγμα. Αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το πράσινο τσάι και το lemon grass. Βάζουμε τα φιλέτα στο steamer και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8 λεπτά. Η σάρκα του θα πρέπει να παραμείνει γυαλιστερή και το κρέας να είναι ζουμερό. Σερβίρουμε με τα λεπτοκομμένα λαχανικά και τη μαγιονέζα wasabi.

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_5

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_2

Χοιρινό All Spice με μανιτάρια enoki και paprika chips

Υλικά:

  • 800 γρ. χοιρινά παϊδάκια
  • 1/2 κούπας hoisin sauce
  • 1/4 κούπας mirin
  • 1 κ.σ. all spice
  • 4 κ.σ. soya sauce
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 κ.σ. sriracha
  • 100 γρ μανιτάρια enoki
  • 1 μεγάλη πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. κόλλιανδρος
  • μερικές σταγόνες σησαμέλαιο

 Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζουμε το χοιρινό και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί με το τρόπο που το ένα κομμάτι να μην ακουμπα στο άλλο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και για άλλα δέκα αφού πρώτα κατεβάσουμε τη θερμοκρασία στους 160. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τις πατάτες, ανακατεύοντας τες με την πάπρικα, τον κόλιανδρο και το σηασαμέλαιο. Τις απλώνουμε σε μία λαδόκολα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς, μέχρι να γίνουν τραγανά chips. Όταν ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και τα αφήνουμε στο πλάι για το σερβίρισμα.

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_8

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_10

Glow-flavor-edition-6_easy-Asian_9

EASY ASIAN – Ευκολες και νόστιμες Ασιατικές συνταγές, για τα πρώτα τραπέζια του Φθινοπώρου. Τις μαγείρεψε ο Δημήτρης Κοπαράνης για το περιοδικό GLOW / FLAVOR EDITION#6. Το styling και η φωτογράφηση έγινε απο το majeriko.gr.