Γιορτινή Σοκολατόπιτα

Jan 1st


Υλικά :

• 3 ποτήρια Ζάχαρη
• 250γρ. Μαργαρίνη
• 6 Αυγά
• 4 κ.σ. Κακάο
• 10 κ.σ. Νερό
• 1& ½ ποτήρια Αλεύρι ( που φουσκώνει μόνο του )
• 1 κ.γ. Μπέικιν
• 1 σφηνάκι Κονιάκ ή Λικερ
• Άχνη Ζάχαρη ( για πασπάλισμα )
• Φρούτα ( εποχής )

Εκτέλεση :

Σε ένα μικρό σκεύος, ζεσταίνω το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Τότε προσθέτω, την μαργαρίνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύω ξανά μέχρι να ενωθούν. Τραβώ από την φωτιά το σκεύος και αφήνω να γίνουν χλιαρά. Ξεχωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια, τους ρίχνω στο χλιαρό σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύω καλά. Σε ένα μεγάλο σκεύος, χτυπώ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Κρατώ στην άκρη ένα ποτήρι, από το σοκολατένιο μείγμα και το υπόλοιπο το ρίχνω σιγά-σιγά στην μαρέγκα, ανακατεύοντας με προσοχή. Προσθέτω το αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας συγχρόνως. Το ρίχνω σε μέτριο ταψί ( βουτυρωμένο και αλευρωμένο ) και ψήνω για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί, το αφήνω να κρυώσει λίγο και το περιχύνω με την “σοκολάτα” που έχω κρατήσει στην άκρη. Το στολίζω «γιορτινά» με φρούτα που μου αρέσουν και το «χιονίζω» με άχνη ζάχαρη.