Κρέμα Μαϊντανού

Nov 23rd

Υλικά :

  • 500γρ. Σπανάκι ( baby/φύλλα )
  • 2 φλυτζάνια Μαϊντανό ( φύλλα )
  • 2 φλυτζάνια Κόλιανδρο ( φύλλα )
  • 1/4 φλυτζάνι φρέσκο Κρεμμυδάκι
  • 1/2 φλυτζάνι Καρύδια
  • 1 /3 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύσμα Λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό Λεμονιού
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 180 γρ. Ξυνή Κρέμα
  • 210 γρ. Γιαούρτι
  • Ποντιακές πίτες ( για το σεβίρισμα )
  • Κουκουνάρι ( για το σεβίρισμα )

Εκτέλεση :

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βουτώ για 1 λεπτό το σπανάκι. Αμέσως μετά το βουτώ σε παγωμένο νερό ( γαι να διατηρήσει το χρώμα του ) και στην συνέχεια το στραγγίζω πολύ καλά, ώστε να μην υπάρχει καθόλου νερό. Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά ( εκτός απο την ξυνή κρέμα και το γιαούρτι ) τα χτυπώ πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Προσθέτω το γιαουρτί και την ξυνή κρέμα και ξαναχτυπώ μέχρι να ενωθούν. Τώρα έχω μια νόστιμη και ξεχωριστή κρέμα μαϊντανού, ένα ιδιαίτερο “σνάκ”…… που το στολίζω με καβουρδισμένο κουκουνάρι και λίγη έξτρα ξυνή κρέμα . Το συνοδεύω με τραγανές ποντιακές πίτες.