Κριθάρακι κοκκινιστό

Apr 30th

Υλικά :

  • 300γρ. Κριθαράκι ( μέτριο )
  • 1 Κρεμμύδι ( ψιλοκομμένο )
  • 50ml κόκκινο Κρασί
  • 500ml ζωμός Λαχανικών ( ζεστός )
  • 250ml πάστα κόκκινης Πιπερίας
  • 150γρ. καπνιστό Τυρί ( τριμμένο )
  • 50ml Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 1κ.γ καπνιστή Πάπρικα
  • Απάκι ή Γαλοτύρι ( για το σερβίρισμα )
  • Αμύγδαλα ( για το στόλισμα )

Εκτέλεση :

Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε,  σωτάρουμε για λίγα λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό στην γεύση. Συνεχίζουμε με το κριθαράκι, την καπνιστή πάπρικα και την πάστα κόκκινης πιπεριάς. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών σιγά-σιγά, μέχρι να τελειώσει και το κριθαράκι να μαλακώσει. Αποσύρουμε το σκεύος απο την φωτιά και πασπαλίζουμε με το τυρί αανακατεύοντας “ζωηρά”. Σερβίρουμε με απάκι ή γαλοτύρι και bread sticks και στολίζουμε με αμύγδαλα.

Μια “κοκκινιστή” συνταγή του chef Δήμητρη Κοπαράνη, για τo περιοδικό GLOW-flavor edition

Φίλε το κριθαράκι σου…μμμμ…σκέτο “γλύκισμα” !!!!!! Σας ευχαριστούμε…