Σοκολατένιο “φοντάν”

Oct 1st

Γλύκισμα με “Αλάτι”…Εκλεκτές νιφάδες θαλασσινού αλατιού, δίνουν στο “γλυκό” ένα διαφορετικά αλμυρό άγγιγμα.

Υλικά:

  • 50γρ. Βούτυρο
  • 400γρ. συμπυκνωμένο Γάλα
  • 1κ.γ. Βανίλια
  • 1κ.γ. Νιφάδες Αλατιού ( το βρίσκω σε deli καταστήματα )
  • 400γρ. Σοκολάτα ( κουβερτούρα σε κομμάτια )
  • 70γρ. Φυστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση :

Βάζω το βούτυρο, το γάλα, την βανίλια και τις νιφάδες αλατιού μέσα σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το τραβώ απο την φωτιά και ρίχνω μέσα τα κομμάτια σοκολάτας ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει. Προσθέτω τα φυστίκια και τα ανακατεύω για να ενωθούν. Μέσα σε ένα ελαφρώς λαδομένο ταψί (τετράγωνο 20cm) στρώνω μια λαδόκολα και αδειάζω το μείγμα. Πασπαλίζω με extra νιφάδες αλατιού και το αφήνω για 2-3 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να “σφίξει”. Το κόβω σε μικρά τεράγωνα κομμάτια… “φοντάν”