Σούπα Γιουβαρλάκια με κρόκο

Jan 20th

uncle-bens_4

uncle-bens_3

Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά

Μερίδες: 4 άτομα

 

Υλικά:

  • 600γρ κιμά Μοσχαρίσιο
  • 3/4 φλ. Ρύζι μακρύκοκκο 20’ Uncle Ben’s
  • 1 Αυγό • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο ( λιωμένο )
  • 1 Καρότο ( μεγάλο κομμένο σε κύβους )
  • 3 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. Ελαιόλαδο
  • 0,05 γρ. Κρόκο Κοζάνης ( διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό )
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Αλεύρι
  • 6 φλ. Νερό ή Ζωμό κρέατος
  • 2 Αυγά
  • 1 Λεμόνι ( χυμό )
  • Μαυροκούκι ( προαιρετικά για το στόλισμα )

 

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο σκεύος βάζω τον κιμά, το ρύζι, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και ζυμώνω ελαφρά. Πλάθω μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και αφού τα αλευρώσω τα κρατώ σε πιάτο στην άκρη. Σε βαθειά κατσαρόλα, πάνω σε δυνατή φωτιά, βάζω το νερό ( ή τον ζωμό ), λίγο λάδι και τα αφήνω να βράσουν. Στο νερό που κοχλάζει, ρίχνω τα καρότα και τα γιουβαρλάκια ένα-ένα, χαμηλώνω την φωτιά και μαγειρεύω για 30 λεπτά περίπου (5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτω τον διαλυμένο κρόκο). Σε σκεύος, χτυπώ τα αυγά ελαφρά, ρίχνω τον χυμό λεμονιού και συνεχίζω το χτύπημα προσθέτοντας 2-3 κουτάλες από το ζεστό ζουμί της σούπας. Ρίχνω το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια, ανακατεύω καλά και αποσύρω από την φωτιά. Σερβίρω ζεστή την σούπα, πασπαλίζω με μαυροκούκι και συνοδεύω με φρυγανισμένο ψωμί.

uncle-bens_2

uncle-bens_6

uncle-bens_8